Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Saláta fűszerkérges szűzpecsenyével
Salátavacsora

Borajánlat az ételhez:
Vayi Cuvée 2005 Tokaj
 
Hozzávaló:
2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál csípős paprikakrém
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 evőkanál méz
1 darab szűzpecsenye
1 evőkanál mustár
2 evőkanál fehérbor-ecet
4 evőkanál olivaolaj
só, bors
1 evőkanál fokhagymakrém
1 db magos baguett
1 zacskó saláta keverék


Első lépésként a mázat készítjük el, ami roppant egyszerű. Egy közepes méretű tálban összekeverjük a sót, a köményt, a csípős paprikakrémet, a fahéjat és a mézet. Ha kész, félre rakjuk egy kicsit.

Ezután a szűzpecsenyét sózzuk-borsozzuk, majd forró olajon serpenyőben megkapatjuk mindegyik oldalát. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd alaposan megkenjük a félre tett mázzal.

Ha ezzel is megvagyunk, a bekent szűzpecsenyét egy tepsire helyezzük, majd betesszük a 200 fokos sütőbe, kb 20 percre.

Míg a hús sül, elkészítjük a saláta öntetét. Ehhez egy salátás tálban a mustárt kikeverjük az ecettel, aztán vékony sugárban hozzáadjuk az olajat, és ezzel is alaposan elkeverjük. Végül sózzuk, borsozzuk.

Aztán a baguette-et vékonyan felszeleteljük, majd mindegyiket megkenjük a fokhagymakrémmel, majd szép sorban megpirítjuk a kenyérpirítóban.

Ha elkészült a hús, kivesszük a sütőből, és egy kicsit állni hagyjuk, megvárjuk míg langyosra hűl. Utána vékony szeletekre vágjuk. A salátát elkeverjük az öntettel, és már tálalhatunk is.

Elsőként a saláta kerül a tányérra, majd mellésorakoztatjuk az ízes, pirult baguette-szeleteket, végül mindegyiket megkoronázzuk 2-2 fűszeres hússzelettel.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice