Hozzávaló:
20 dkg tejcsokoládé
1 liter tej
3 dl tejszín
2 dkg fahéj
1 db vaníliarúd
5 evőkanál juharszirup
A tejet beleöntjük egy közepes lábosba és mérsékelt tűzön elkezdjük melegíteni. Amíg a tej melegszik, apróra törjük a csokoládét. Ezután fogjuk a vaníliarudat, hosszában megfelezzük, majd óvatosan kikapargatjuk belőle a vaníliaszemeket. Az ízes kis fekete pontokat végül a melegedő tejbe tesszük, majd utána dobjuk a kikapargatott héjat is, hogy még ízesebb legyen az italunk.
A tejszínt beleöntjük egy mérőkancsóba, hozzácsurgatjuk a juharszirupot, majd robotgéppel néhány perc alatt habbá verjük.
Ekkorra a tej már kellően felmelegedett, így óvatosan bele pottyantjuk a csoki kockákat, és kevergetve megvárjuk, hogy a csoki teljesen felolvadjon a tejben.
Ha kész, elzárjuk a kakaó alatt a gázt. Egy merőkanál segítségével bögrékbe kanalazzuk, a tetejére halmozunk a tejszínhabból, végül megkoronázzuk 1-1 csipet fahéjjal.
|