Hozzávaló:
10 db, 1,5 centi vastag kenyér szelet
1 doboz körszeletes ananászkonzerv
10 szelet vékonyra szeletelt pulykasonka
25 dkg tejszínes krémsajt
1 evőkanál morzsolt oregánó
10 evőkanál ketchup
1 kávéskanál csípős paprikakrém
1 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és sütőpapírt fektetünk egy sütőtepsibe. Az ananászkonzervet szűrőben lecsepegtetjük, aztán az üres konzervdobozt magunk mellé készítjük.
A kenyérszeletek magunk elé fektetjük, majd az üres konzervdoboz segítségével a szeletekből körlapokat szúrunk ki, aztán kitesszük őket egymás mellé a tepsire, és 5-6 perc alatt előpirítjuk a forró sütőben.
Amíg a kenyér a sütőben tanyázik, egy kisebb keverőtálban összedolgozzuk a krémsajtot a morzsolt oregánóval, majd egy még kisebb tálban elkészítjük a csípős-mézes-olajos kencét, amely a szendvicsek tetejére. Ehhez a mézet, az olajat és a csípős paprikakrémet erőteljes mozdulatokkal simára keverjük egy kisebb tálkában. Ennyi az egész.
Aztán az előpirított kenyérszeleteket kivesszük a sütőből, és mindegyiket megkenjük vékonyan kevés ketchuppal. Ezután dúsan és bőkezűen rájuk simítjuk az oregánós krémsajtot, majd befedjük őket egy-egy szép szelet pulykasonkával. Lezárásnak rájuk pakolunk egy-egy ananászkarikát is, és ezekre kenőecsettel ráviszünk 1-1 kávéskanálnyi csípős-mézes-olajos kencét.
Tálalás előtt a melegszendvicseket még 10-15 perce visszatesszük a forró sütőbe, és készre sütjük.
|