Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Norvég tekercsek
Süssünk valami finomat!
 
Hozzávaló:
10 dkg vaj
40 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
5 dkg cukor
15 dkg joghurt
1½ dl tej
1 csipet só

A töltelékhez:
10 dkg cukor
2 kávéskanál őrölt fahéj



Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat), és sütőpapírral kibélelünk egy 30x20 cm-es tepsit. A tésztához a vajat folyósra olvasztjuk a mikróban vagy a takaréklángon, majd megvárjuk, amíg langyosra hűl. Ezután összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a cukrot egy nagy tálban, aztán hozzáadjuk a joghurtot, a tejet és 3 kávéskanál híján az összes megolvasztott vajat. Az egészet néhány mozdulattal összegyúrjuk, és az így kapott tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkán lisztezett nyújtófával 30x20 cm-es téglalappá nyújtjuk.

A tészta tetejét megkenjük a félretett, 3 evőkanálnyi vajjal, majd összekeverjük a töltelék hozzávalóit, vagyis a cukrot meg az őrölt fahéjat, és egyenletes rétegben rászórjuk.

Következik a tekercselés és a csiga-gyártás: a hosszú oldalánál indítva szorosan feltekerjük a fahéjas cukorral meghintett tésztát, és felvágjuk 12 egyenlő vastag szeletre. A csiga formájú szeleteket aztán belefektetjük egymás mellé a tepsibe, és megkenjük őket 4 evőkanál tejszín és 2 evőkanál barna cukor keverékével. Most már mehetnek a sütőbe, ahonnan 20-25 perc múlva illatos aranybarnán kerülnek elő.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice