Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Joghurtos csirkemell-saláta
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
1 csirkemell-filé
2 pohár joghurt
1 teáskanál hagymakrém
1 teáskanál fokhagymakrém
1 evőkanál szárított kakukkfű
1 evőkanál szárított oreganó
1 kávéskanál csípős piros arany
1 teáskanál só
2 evőkanál majonéz
1 csokor petrezselyem, felaprítva
kevés só
1 evőkanál almaecet
1 zacskó salátakeverék

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, félretesszük.

Egy pohár joghurtban elkeverjük a fokhagyma- és a hagymakrémet, a kakukkfüvet, oreganót, a piros aranyt és a sót. Aztán beleforgatjuk csirke-csíkokat, és az egészet 10 percre félretesszük.

Közben elkészítjük az öntetet. Ehhez összekeverjük a maradék joghurtot a majonézzel, a petrezselyemmel, a sóval és az ecettel.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a lecsepegetett csirke-csíkokat röviden megpirítjuk. A salátát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel, és rászedjük a húst. Végül az ételt megkoronázzuk az apróra vágott petrezselyemmel.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice