Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Vörös pesto-s tészta
Főzzünk egy jót!
 
Hozzávaló:
25 dkg csavart tészta
10 dkg fenyőmag
10 dkg reszelt parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 üveg aszalt paradicsom
2 evőkanál kapribogyó
1 csokor friss kakukkfű
1 csokor friss rozmaring
10 dkg fekete, magozott olajbogyó
olívaolaj


Első lépésként lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát. Amíg az puhul, elkészítjük hozzá a szószt. Ehhez egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a fenyőmagot, majd ha egy kicsit kihűlt, átszórjuk a turmixgépbe. Jön hozzá sorban a többi hozzávaló: a reszelt parmezán ¾ része, a fokhagyma gerezdek, kb. 15 szem aszalt paradicsom, a kapribogyó és a nagyjából felaprított friss fűszernövények. Ha mindez a turmixgépben van, már pépesítünk is.

Ezután a szószt átöntjük a serpenyőbe, amiben a fenyőmagot pirítottuk, majd közepes lángon kissé megmelegítjük. Ha már a szósz ízei kezdenek egymáshoz simulni, máris jöhet hozzá az idő közben megfőtt és lecsepegtetett tészta. Az egészet alaposan összekeverjük, végül beleforgatjuk a fekete olajbogyó szemeket is.

Kész is, még egy kis melegítés, és jöhet a tálalás. A pesto-s tésztát tányérra szedjük és meghintjük a maradék reszelt parmezánnal.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice