Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Márvány kuglóf
Süssünk valami finomat!
 
Hozzávaló:
28 dkg puha vaj
14 dkg kristálycukor
14 dkg barna cukor
1 vaníliarúd
5 tojás
28 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tejszín
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál tej
7,5 dkg apróra tört étcsokoládé
10 dkg mazsola
1 dl rum

A kuglófforma kikenéséhez 2 dkg vaj

Előkészítésként egy kis lábosba szórjuk a mazsolát, ráöntjük a rumot, feltesszük a tűzhelyre melegedni, és amint a rum felforrt, lezárjuk alatta a gázt és félre tesszük kihűlni. Ezután egy közepes méretű tálkában összekeverjük a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, aztán ezt is félre tesszük.
Végül alaposan kivajazzuk a kuglóf formát.

Egy nagy keverőtálban pár perc alatt robotgéppel összehabosítjuk a puha vajat a kétféle cukorral és a vaníliarúd kikapargatott belsejével, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, aztán lassú fokozatra kapcsolt géppel 2-3 részletben belekeverjük a sütőporos-szódabikarbónás lisztet is. Az így kapott sűrű tésztát fellazítjuk a tejszínnel.

Most jöhet a márványosítás, azaz megfelezzük a tésztát. Az egyik felét áttesszük egy másik keverőtálba, majd hozzádolgozzuk a kakaóport, a tejet és az apróra tört étcsokit. A tészta nagy tálban maradt másik felébe pedig belekeverjük a kihűlt, rumos mazsolaszemeket.

Elővesszük a kivajazott kuglóf formát, majd felváltva, kanalanként elosztjuk benne a kétféle tésztát (egy kanál „fehér" tészta, egy kanál „barna" tészta).


Ennyi. 175 fokon 35 perc alatt készül el a márvány kuglóf.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice