Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Ázsiai saláta
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
1 diónyi gyömbér, reszelve
1 zöldcitrom leve és reszelt héja
1 piros csilipaprika, vékonyan felszeletelve
2 evőkanál rizsecet
4 evőkanál olaj
só, bors
1 zacskó vitamin-mix
5 dkg vékony risztészta
1 evőkanál szezámolaj
fél zacskó koriander mag

Egy tálkában összekeverjük a gyömbért a csili karikákkal, a zöldcitrom levével és reszelt héjával. Megöntözzük a rizsecettel, és ha kész, félretesszük. Ez lesz a saláta öntete.

A rizstésztát egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi. Enyhén megsózzuk, kicsit megkeverjük és lefedve félre ezt is félretesszük.

Jöhet a vok. A serpenyőben olajat hevítünk füstölésig, majd a saláta keveréket két adagban nagyon röviden megroppantjuk-pirítjuk. Ekkor a tésztát leszűrjük, majd a serpenyőben összekeverjük a pirult zöldségekkel és az öntettel. Végül az egészet meglocsoljuk a szezámolajjal, tálaláskor pedig meghintjük aprított korianderrrel.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice