Receptek / Judit receptjei / 2007. tavasz  ::. 

«««
Krumplibohóc
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló:
6-8 szem krumpli
2 doboz tejföl
10 dkg füstölt, reszelt sajt
1 szál répa, megtisztítva és megreszelve
5 dkg magozott, fekete olajbogyó
1 db piros kaliforniai paprika
1 tubus csemege paprikakrém

Első lépésként megsütjük az egész krumpli szemeket. Egyenként villával megszurkáljuk őket néhány helyen, majd forró sütőbe téve kb. 50 perc alatt készre puhulnak.

Aztán a megsült krumplikat félbe vágjuk, majd mindegyik félből óvatosan kikanalazzuk a belsejüket egy tálba, a héjukat pedig félre tesszük. A krumpli belsejét törővel szinte összepépesítjük, majd hozzákanalazzuk a tejfölt, a reszelt sajtot, reszelt répát, majd az egészet alaposan összekeverjük.

Most kezünkbe veszünk egy evőkanalat, és az előbb készített ízes keveréket óvatosan visszatöltjük a krumpli héjakba.

Ezután jöhet az alkotó munka, készülhetnek a bohóc fejek. A félbe vágott fekete olajbogyókból lesznek a bohóc szemek, a vékonyan felcsíkozott és félbe vágott paprika szeletekből lesznek a bohóc szájak, végül orrként egy-egy paprikakrém pötty kerül a bohócfej közepére.

Kész is. Jó étvágyat!


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice