Receptek / Judit receptjei / 2007. ősz  ::. 

«««
Ananászos pulyka kínai káposztasalátával
Salátavacsorák
 
Káposztasaláta:
1 zacskó Eisberg-vöröskáposzta
1 kis fej hagyma, vékonyan felkarikázva és gyűrűkre szedve
3-4 evőkanál szójaszósz
1-2 evőkanál rizsecet
1 evőkanál méz
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 késhegyni cayenne bors

Ananászos pulyka:
5 dkg pulykamell, csíkokra vágva és megsózva-megborsozva
2-3 evőkanál olaj
20 dkg ananászkonzerv, lecsepegtetve és falatokra vágva
1 kávéskanál kínai ötfűszer-keverék

A tálaláshoz 1-2 evőkanál durvára tört sós mogyoró


Ez a finom vitaminbomba télen is könnyedén elkészíthető. Azzal kezdjük, hogy a vékonyan fellaskázott káposztát meg a felkarikázott vöröshagymát összekeverjük egy nagy salátástálban.

Ezután jöhet az öntet: egy kis tálkában összevegyítünk néhány evőkanál szójaszószt, egy kevés rizsecetet meg mézet, aztán belereszelünk egy gerezd fokhagymát, végül pedig hozzászórunk egy kevés őrölt gyömbért meg egy csipetnyi méregerős cayenne borsot. Az egészet kézi habverővel jól elkeverjük, és visszatérünk a salátához.

Az öntettel alaposan összeforgatjuk a hagymás káposztát, majd félretesszük, hogy az ízei jól összeérjenek. Minél tovább áll, annál finomabb lesz.

Egy wokban olajat forrósítunk, és megsütjük rajta a megsózott-megborsozott, felkockázott pulykahúst. Ezután hozzátesszük az ananászkockákat, rászórunk egy kevés kínai ötfűszerkeveréket, és néhány perc alatt összepirítjuk a húst és az ananászt. Végül hozzáadjuk bele a káposztasalátát, és ezzel is összemelegítjük az ananászos húst, miközben olykor megkeverjük-megrázzuk.

Jöhet a tálalás: az ananászos pulykasalátát tányérra tesszük, és gazdagon megszórjuk durvára tört sós mogyoróval.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice