Receptek / Judit receptjei / 2007. ősz  ::. 

«««
Sütőtökös lasagne
Együtt a konyhában
 
A pestóhoz:
2 dkg fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
4 dkg friss bazsalikom
5 dkg parmezán vagy parmezán jellegű sajt (pl. Grana Padano)
1 dl olívaolaj
só és frissen őrölt bors

A ricottás krémhez:
50 dkg ricotta
2 gerezd fokhagyma
1½ dl tejszín
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
só és frissen őrölt bors

A sütőtökös krémhez:
kb. 60 dkg kész sütőtökpüré
1 evőkanál morzsolt zsálya
1 késhegynyi cayenne bors
3 dl tejszín

50 dkg lasagne
25 dkg tejszínes krémsajt
5 dkg parmezán vagy parmezán jellegű sajt (pl. Grana Padano)

A sütőt előmelegítjük 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat).

A pestóhoz a fenyőmagot egy kis, száraz serpenyőben mérsékelt tűzön pár perc alatt kevergetve megpirítjuk, aztán megpucoljuk a fokhagymát és finomra zúzzuk, majd a fenyőmaggal együtt beletesszük egy turmixgépbe. Hozzátépkedjük a bazsalikomleveleket, hozzáreszeljük a parmezánt, hozzáöntjük az olívaolajat, megsózzuk-megborsozzuk, és az egészet pikk-pakk összepépesítjük.

Elkészítjük a ricottás és a sütőtökös krémet. A ricottához hozzákeverjük a megpucolt, összezúzott fokhagymát, a tejszínt és a szerecsendiót, aztán megsózzuk-megborsozzuk. A sütőtökös krém ennél is egyszerűbb: a bébiételes sütőtökpürét megsózzuk, és hozzáadjuk a zsályát, a cayenne borsot meg a tejszínt.

Összeállítjuk az ételt. Egy 30x20 cm-es tepsibe belefektetünk egy réteg lasagna-lapot, erre rásimítunk 5 evőkanál ricottás krémet, és rápötyögtetünk 8 kávéskanál pestót. Most megint egy újabb réteg tészta jön, amelyre ráöntjük a sütőtökös krém ½-ét, és ráteszünk 8 kávéskanál pestót. Az összeállítást addig folytatjuk, amíg tartanak az alkotóelemek, és közben figyelünk rá, hogy a végén csak sima tészta maradjon legfelül.

Az összeálított lasagne tetejére rákenjük a tejszínes krémsajtot, ráreszeljük a parmezánt, és 30 perc alatt rotyogósra összesütjük a forró sütőben.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice