Receptek / Judit receptjei / 2007. ősz  ::. 

«««
Rukkola-saláta gránátalmával, dióval és sajttal
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
20 dkg Eisberg rukkola-saláta
1 nagyobb gránátalma
1 nagy marék dió; megpirítva és durvára törve

Az öntethez:
6 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál száraz vörösbor
1 kávéskanál mustár
só és frissen őrölt bors

a tálaláshoz 10 dkg camambert és 5 dkg parmezán

A gránátalmát, ezt a finom, keleti gyümölcsöt félbe vágjuk, aztán a megmosott rukkola leveleket beleöntjük egy salátástálba. Hozzászórunk egy jó marék szárazon illatosra pirított, durvára tört diót, majd egy evőkanál segítségével hozzáügyeskedjük a gránátalma lédús, édes magjait.

Jöhet az öntet: egy kis tálkában kézi habverővel összehabarjuk az olajat, harmadannyi balzsamecetet, egy korty finom, száraz vörösbort meg egy kevés mustárt, aztán az egészet megsózzuk-megborsozzuk, és kézi habverővel szép simára keverjük.

Tálaláskor az öntetet hozzáforgatjuk a gránátalmás-diós salátához, és következhet a tálalás. A gyümölcsös salátát tányérra tesszük, a camambert-sajtból pedig vékony szeleteket vágunk, és ráfektetjük őket a salátaágyra.

Most következik a parmezán: krumplihámozóval vékony forgácsokat gyártunk belőle, és finom díszítésül rászórjuk őket a kész, összeállított salátára.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice