Hozzávaló:
15 dkg pácolt, szárított, szeletelt sonka
2 fej édeskömény; vékony csíkokra vágva
1 csomag madárbegy-saláta
10 dkg kemény juhsajt
Az öntethez:
1 csomag újhagyma; fehér szára egészen finomra vágva
2 evőkanál friss citromlé
1 dl olívaolaj
1 púpos evőkanál apróra vágott, friss kakukkfű
Só és frissen őrölt bors
Az öntettel indítunk: kifacsarjuk egy fél citrom levét, és kézi habverővel apránként hozzáhabarunk nagyjából háromszor annyi olívaolajat. Utána belekeverjük a finomra vágott újhagymát meg az felaprított friss kakukkfüvet, jól elkeverjük, majd az egészet jócskán megborsozzuk és teszünk hozzá egy csipet sót is. Az öntet kész, utána forró sütőben ropogósra sütjük a sonkaszeleteket.
Ezután egy nagy salátástálba beleszórjuk a finomra vágott édeskömény-csíkokat, hozzáadjuk a madárbegy-salátát, és miután a zöldségeket meg az öntetet összeforgattuk, tányérra tesszük, és a ropogós sonkaszeletekből kisebb falatokat ollózunk a tetejére.
Jöhet a juhsajt: egy krumplihámozó segítségével tetemes mennyiségű, vékony forgácsot gyártunk belőle a salátakupacra, így a vacsora készen is van, jó étvágyat!
|