Hozzávaló:
2 db tojás
1 csomag mirelit leveles tészta
kb. 5 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
5 dkg mazsola
1 db citrom
Első lépésként szétválasztom a tojásokat. A fehérjéket egy közepes méretű keverőtálba öntöm, a sárgájákat pedig egy kis tálkába.
Aztán a szobahőmérsékleten felengedett leveles tésztát vékonyan lisztezett gyúródeszkára teszem, majd miután a tésztát is meghintettem egy kevés liszttel, szép szabályos körlappá nyújtom a nyújtófával.
Mikor a tészta kör alakú, elkészítem a tölteléket. A tojásfehérjékből robotgéppel lágy habot verek, majd apránként hozzászórom a cukrot, majd tovább verem a habot míg kemény nem lesz.
A kemény édes habhoz szórom a darált diót és a mazsolát, belereszelem a citrom héját és aztán az egészet alaposan összeforgatom.
Ekkor a kinyújtott tésztát 8 cikkre vágom. A cikkeket egyenként magam elé készítem úgy, hogy a háromszögek csúcsa essen távolabb tőlem. Ezután a cikkek közepébe kanalazok a diós töltelékből, majd az egészet feltekerem a szélesebbik oldalától indulva kifli alakúra.
Mikor mindegyik diós kiflivel elkészültem, átemelem őket egy sütőpapírral beborított tepsire és vékonyan körbekenem őket a kevés vízzel hígított tojássárgával.
200 fokos sütőben 15 perc alatt elkészülnek a bécsi kiflik.
|