Receptek / Judit receptjei / 2007. ősz  ::. 

«««
Indiai sárgarépasaláta
Salátavacsorák
 
Hozzávaló:
3 dl natúr joghurt
1 evőkanál olaj
2 fej lilahagyma, vékonyra felszeletelve és gyűrűkre szedve
40 dkg Eisberg vékony csíkokra vágott sárgarépa
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál currypor

2 piros chilipaprika, kimagozva és vékonyan felkarikázva

A tálaláshoz:
1 nagy marék friss korianderzöld

Egy jó evőkanálnyi olívaolajat mérsékelt tűzön megmelegítünk egy nagy wokban, és beleszórjuk a felkarikázott, gyűrűkre szedett lilahagymát. Néhány perc alatt, kevergetve puhára pároljuk, aztán hozzáadunk egy nagy adag vékonyan fellaskázott sárgarépát -csíkokra vágva is kapható, így még gyorsabban haladunk - , és ha ezzel is jól elkevertük, jöhet a fűszerezés: adunk hozzá egy teáskanálnyi az őrölt gyömbért, ugyanennyi őrölt köményt, majd a currypor következik.

A fűszeres-hagymás répát alaposan összekeverjük, megsózzuk, és egészen kevés meleg víz hozzáadásával nagy lángon félpuhára pároljuk. Ez hamar megy, kb. 8 perc alatt megvan. Közben a répához keverünk egy kimagozott, felaprított, piros chilipaprikát, és készen is vagyunk.

Tálaláskor az indiai sárgarépát tányérokra szedjük, rákanalazzuk egy adag sűrű joghurtot és az egészet megszórjuk apróra vágott friss korianderzölddel.

Akinek nem elég csípős az étel, kevés cayenne borssal még tüzesebbé teheti.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice