Receptek / Judit receptjei / 2007. ősz  ::. 

«««
Tasakban sült sertéskaraj almás-narancsos káposztával
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló:
4 csontos sertéskarajszelet
4 púpos kávéskanál mustár

frissen őrölt bors
2 evőkanál + 4 kávéskanál olívaolaj
1 db alma
2 nagy narancs
2 csomag laskázott lilakáposzta
1 fej lilahagyma, felszeletelve
2 kávéskanál köménymag
1 evőkanál borókabogyó

 

Bemelegítem a sütőt 200 fokra, és amíg melegszik, elősütöm a hússzeleteket, valamint összedobom a káposztás köretet.

A megmosott, szárazra törölt karajszeleteket mindkét oldalukon megkenem ½-½ kávéskanál mustárral, és megsózom, megborsozom. Ezután egy 24 centis teflonserpenyőben felhevítek 1 evőkanál olívaolajat, és ha már jó forró, oldalanként 1-1 perc alatt barnás-vöröses kérget pirítok az első két szeletre. Ilyenkor nem sütöm készre a húst, csak megkapatom a felszínét. Miután megvagyok velük, kiszedem őket, és újabb 1 evőkanálnyi olajon elősütöm a másik két szeletet. Most félreteszem a húst, és összeállítom a gyümölcsös káposztát.

A megmosott almát héjastul lereszelem a kézi reszelő nagy lukú oldalán A narancsot meghámozom, leszedem róla a szöszös fehér bundáját, kifilézem, majd az így kapott narancshúst összekeverem egy nagy tálban az almával, a gyűrűire szedett lilahagymával és a felcsíkozott lilakáposztával.

És jön a lényeg: a fűszerezés. Előkapom a mozsaramat, és megtöröm benne a köménymagot meg a borókabogyót. A fűszermorzsát beleforgatom az almás-narancsos-hagymás káposztába, és bebatyuzom a vacsorát.

Az alufólia-gurigáról letépek 12 akkora lapot, hogy kényelmesen elférjenek majd rajtuk a káposztás húsok, ráadásul maradjon is körülöttük mindenütt 3-3 centi üres perem. Ha ez rendben van, akkor 2-2 lapot egymásra fektetek, és a felső közepén elkenek 1-1 kávéskanálnyi olívaolajat. Az olajpacákra 1-1 elősütött hússzeletet helyezek, és ezekre arányosan rápúpozom az almás-narancsos káposztát. A gyümölcsös-káposztás karajokra ráborítok 1-1 megmaradt alufólialapot, és ahol az alsó meg a felső lapok érintkeznek, ott legalább három, egymást fedő rétegben visszahajtogatom őket, hogy biztosan jól zárjanak.

A tasakokat ezután elrendezem egy nagy tepsiben, és 25-30 percre betolom a forró sütőbe.


4 adag lesz belőle.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice