Receptek / Judit receptjei / 2007. ősz  ::. 

«««
Sült kacsamell rokfortos zöldsalátával és pirított körtével
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
1 nagyobb sült kacsamell; amelyet úgy készítünk el előzőleg, hogy hosszában félbevágtunk, megsóztunk-megborsoztunk, bőrét bevagdaltuk és a húsos részekbe fokhagyma-tüskéket bújtattunk

A pirított körtéhez:
2 körte; meghámozva, elnegyedelve, magházas rész kivágva és citromlével bedörzsölve
2 evőkanál kacsazsír (a kacsamellek előpirításánál kisült zsírból)
2 evőkanál balzsamecet és 2 evőkanál méz keveréke

A salátához:
10 dkg rokfort
1-2 evőkanál fehérbor ecet
4 evőkanál kacsazsír (a kacsamellek előpirításánál kisült zsírból)
½ kávéskanál mustár
2 gerezd fokhagyma; finomra zúzva
só és frissen őrölt bors
1 csomag jégsaláta-keverék

A díszítéshez:
2 evőkanál apróra vágott, friss tárkony

 

A pirított körtéhez először összekeverünk 2 evőkanál mézet ugyanennyi balzsamecettel, majd a keveréket félretesszük, és egy nagy serpenyőben megforrósítunk 2 evőkanál kacsazsírt. Beletesszük a körtegerezdeket, és miután 4-5 perc alatt puhára pároltuk, meglocsoljuk őket a balzsamecetes-mézes keverékkel, és kb. 2 percig nagy lángon tovább pirítjuk, hogy szép, aranybarna színük legyen.

Miután a serpenyőből kiszedtük és félretettük a sült körtét, a salátaöntethez kézi habverővel összekeverünk 4 evőkanálnyi kacsazsírt egy kevés fehérborecettel meg mustárral, utána pedig reszelünk hozzá egy gerezd fokhagymát. Ezután egy darabka - úgy 5 dekányi - rokfortot villával szétmorzsolunk, és kézi habverővel ezt is az öntethez keverjük.

Tálaláskor egy nagy adag friss zöldsalátát összeforgatunk a rokfortos öntettel, a megsült kacsamell-darabokat pedig rézsútosan és nagyon vékonyan felszeleteljük.

A rokfortos salátát tányérokra tesszük, rápakoljuk a sült kacsamell-szeleteket, és mindegyik adagra bőkezűen pakolunk a megpirított körte-gerezdekből is.

Hmm, ínyencvacsora, villámgyorsan!

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice