Hozzávaló a narancsos kávékrémhez:
2 tojássárga
5 dkg cukor
1 púpos finomliszt
1 dl erős feketekávé
2 dl tej
1 narancs reszelt héja
A narancsos habhoz:
1½ dl hideg tejszín
3 evőkanál narancslekvár
1 evőkanál rum
A tojássárgákat, a cukrot, a narancs reszelt héját és a lisztet kézi habverővel összekeverjük egy kisebb edényben, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a feketekávét és a tejet. A keverékből takaréklángon 5-10 perc alatt sűrűre krémet főzünk, és közben egy pillanatra sem állunk meg, kitartóan táncoltatjuk kezünkben a kézi habverőt. Így a végeredmény selymes és bársonyos lesz.
A megfőtt kávés krémet robotgéppel további 5 percen át keverjük, hogy kihűljön.
A desszertet elosztjuk 4 üvegkehelyben, és megpúpozzuk narancsos habbal. Ez úgy készül, hogy a hideg tejszínt robotgéppel félig felverjük, aztán a lágy tejszínhabhoz fakanállal hozzáadjuk a narancslekvárt meg a rumot, és végül néhány pillanatig még tovább verjük, amíg enyhén besűrűl.
4 adag lesz belőle.
|