Receptek / Judit receptjei / 2007. ősz  ::. 

«««
Narancsos kávékrém
30 perces édességek
 
Hozzávaló a narancsos kávékrémhez:
2 tojássárga
5 dkg cukor
1 púpos finomliszt
1 dl erős feketekávé
2 dl tej
1 narancs reszelt héja

A narancsos habhoz:
1½ dl hideg tejszín
3 evőkanál narancslekvár
1 evőkanál rum

A tojássárgákat, a cukrot, a narancs reszelt héját és a lisztet kézi habverővel összekeverjük egy kisebb edényben, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a feketekávét és a tejet. A keverékből takaréklángon 5-10 perc alatt sűrűre krémet főzünk, és közben egy pillanatra sem állunk meg, kitartóan táncoltatjuk kezünkben a kézi habverőt. Így a végeredmény selymes és bársonyos lesz.

A megfőtt kávés krémet robotgéppel további 5 percen át keverjük, hogy kihűljön.

A desszertet elosztjuk 4 üvegkehelyben, és megpúpozzuk narancsos habbal. Ez úgy készül, hogy a hideg tejszínt robotgéppel félig felverjük, aztán a lágy tejszínhabhoz fakanállal hozzáadjuk a narancslekvárt meg a rumot, és végül néhány pillanatig még tovább verjük, amíg enyhén besűrűl.


4 adag lesz belőle.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice