Receptek / Judit receptjei / 2007. ősz  ::. 

«««
Mexikói saláta
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
10 dkg tortillachips
5 dkg cheddar sajt
1 készen vett, megsült grillcsirke
2 kis fej lilahagyma
2-3 piros chilipaprika
40 dkg zacskós zöldsaláta-keverék

Az avokádós öntethez:
2 puha, érett avokádó
2 dl tejszín
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 zöldcitrom
só és frissen őrölt bors

A tetejére:
1 marék friss korianderzöld

Először sajtos tortillachipset készítjük el: egy tepsire rakosgatjuk, reszelt cheddar sajttal megszórjuk, és 5-6 perc alatt ropogósra sütjük a chipszeket a forró sütőben.

Az öntethez az avokádókat félbevágjuk, és a puha húsukat egy evőkanál segítségével turmixgépbe tesszük. Hozzáadunk1-1 dl tejszínt és tejfölt, aztán belereszelünk egy gerezd fokhagymát, és az egészet összepépesítjük. Ezután hozzácsepegtetjük egy fél zöldcitrom levét, és megsózzuk-megborsozzuk, majd újra pépesítjük az öntetet.

A saláta összeállítása következik: egy nagy salátás tálba beletesszük egy grillcsirke falatnyi cafatokra tépett húsát, egy leheletvékonyan felkarikázott lilahagymát, és egy kimagozott, kis darabkákra vágott chilipaprikát.

Ezt aztán gazdagon meglocsoljuk az avokádós öntettel, és miután összeforgattuk, tálalhatunk: egy nagy adag friss zöldsalátát tányérra teszünk, rápúpozzuk az avokádós-lilahagymás grillcsirkét, és rápakoljuk a még meleg, sajtos tortillachipseket.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice