Receptek / Judit receptjei / 2007. ősz  ::. 

«««
Olajbogyós-tonhalas zöldsaláta tortillában
Salátavacsorák
 
Hozzávaló:
1 csomag Bolero saláta-mix
4 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál friss citromlé
¼ teáskanál szardellapaszta
¼ evőkanál dijoni mustár
só és frissen őrölt fekete bors
5 dkg magozott fekete olajbogyó
10 dkg koktélparadicsom
1 doboz tonhalkonzerv
2 tortilla

Az öntettel indítunk: egy kis tálkába belekanalazzuk az olívaolajat, hozzáfacsarjuk fél citrom levét, beleteszünk egy teáskanálnyi szardellapasztát meg nagyjából ugyanennyi mustárt, és megsózzuk-megborsozzuk az egészet. Kézi habverővel alaposan összekeverjük, majd félretesszük az öntetet.

Utána a magozott fekete olajbogyószemeket félbevágjuk, majd beletesszük egy kis tálkába, hogy a koktélparadicsom szemeit is ugyanígy megfelezhessük. Ezt is félretesszük, mert a tortilla összeállítása következik: a tésztalapot magunk elé fektetjük, és megpakoljuk madárbegy salátával. Erre rákanalazunk egy kevés öntetet, majd ráfektetjük a lecsepegtetett tonhal-darabokat. Utána megszórjuk a félbevágott olajbogyó-meg kokétparadicsom-szemekkel, és a tortillát ezután feltekerjük, középen félbevágjuk, és készen is vagyunk, ehetünk.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice