Receptek / Judit receptjei / 2007. ősz  ::. 

«««
Sültpaprika-saláta juhsajttal és pulykával
Salátavacsorák
 
Hozzávaló:
30 dkg pulyakmellfilé
só és frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál olaj
1 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál piros paprika
4-5 szelet olajban eltett sült paprika
1 csomag Frisée mix
2 evőkanál balzsamecet
4 evőkanál olíva olaj
10 dkg juhsajt


A hússütéssel indítunk: egy nagy, magas falú serpenyőbe beleteszünk 2 evőkanálnyi olajat meg ugyanennyi vajat, és amikor kellően összemelegedtek, aranybarnára sütjük benne a megsózott, megborsozott pulykahús-kockákat. Ez pár perc alatt megvan, közben időnként megkeverjük, aztán az utolsó percben belereszelünk egy duci gerezd fokhagymát, elkeverjük benne, majd hozzászórunk egy teáskanál piros paprikát, és miután ezt is elkevertük és megéreztük finom illatát, azonnal lehúzzuk a serpenyőt a tűzről.

Az öntet következik: egy kis tálkába belekanalazzuk a balzsemecetet, hozzáadunk kb. háromszor ennyi olívaolajat, és megsózzuk, megborsozzuk az egészet. Kézi habverővel összevegyítjük, és jöhet a saláta összeállítása.

A zöldsalátát tányérra rendezzük, meglocsoljuk az öntettel, aztán rápakoljuk a fűszeres sült csirkekockákat, majd ráfektetjük az olajban eltett, lecsepegtetett sült paprika szeleteit. Finom díszítésként egy krumplihámozóval széles forgácsokat szelünk egy darab hófehér juhsajtból és készen is vagyunk, ehetünk.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice