Receptek / Judit receptjei / 2007. ősz  ::. 

«««
Pácolt sertéscsíkok wokos zöldségekkel
Gyorsan, valami finomat!
 
Hozzávaló:
35 dkg sertéscomb
1 zacskó kész, mirelit, felolvasztott wok zöldségkeverék
2 db chilipaprika apróra vágva
3 ek. szójaszósz
kb. 10 centinyi friss gyömbér megtisztítva
1 db zöldcitrom
2 csokor friss koriander
Fél csomag vastag risztészta
1 dl vörösbor


A sertéshúst ujjnyi csíkokra vágom, majd beleteszem egy közepes méretű keverőtálba. Ráöntöm a szójaszószt és a bort, összekeverem és félre teszem. Amíg a hús pácolódik, a wok serpenyőbe öntök egy kevés olajat és megvárom amíg jól felmelegszik. Ezalatt egy tálba teszem a risztésztát, aztán nyakon öntöm annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi és 15-20 percre ezt is félre teszem. Végül a gyömbért a reszelő nagy lukú oldalán lereszelem.

Mikor az olaj már jó forró, 2 részletben megpirítom a serpenyőben a zöldségkeveréket kb. 2-2 perc alatt. Mikor az első adag kész, kiszedem egy tálba.

Amíg sül a zöldség második fele, félbe vágom a zöldcitromot és felaprítom a korianderzöldet.

Amikor aztán minden zöldség darab megpirult a várakozó társaikra halmozom a tálba. Az üresen maradt serpenyőbe öntök megint egy kis olajat és már hozzá is látok a hússütésnek. Ezt is két részletben sütöm meg, úgy 4-5 perc alatt adagonként. Mikor a hús is kész, ez is mind egy tálba kerül.

Ekkor a serpenyőbe ismét öntök egy kevés olajat, aztán már csak az étel összeállítása van hátra; a serpenyőbe zuttyintom a pirított zöldségeket, a pirított húscsíkokat, az apróra vágott koriander 2/3 részét, a reszelt gyömbért, majd az egészet alaposan összekeverem. Jöhet a megpuhult, lecsöpögtetett rizstészta és egy újabb alapos keverés. Utolsókként kerülnek az ételbe az apró chili darabkák és a zöldcitrom leve. Egy újabb keverés után végül meghintem az egészet a maradék koriander zölddel és már ehetünk is.

Jó étvágyat!


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice