Receptek / Judit receptjei / 2007. ősz  ::. 

«««
Mentás-joghurtos padlizsánsaláta
Salátavacsorák
 
Hozzávaló:
1 közepes padlizsán
1 csomag rukkola saláta
1 csokor friss mentalevél
1½ dl natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma
3+3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál friss citromlé
¼ teáskanál őrölt kömény
só és frissen őrölt bors

A tálaláshoz sült pita szeletek



Először megsütjük a padlizsánt: a zöldséget felkarikázzuk, a szeleteket olajjal kikent sütőlemezre rendezzük, megsózzuk-megborsozzuk, és 200 fokon, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Amíg a padlizsán sül, összepakoljuk az öntetet: egy pohár joghurtba belereszelünk egy gerezd fokhagymát, hozzákeverünk pár evőkanál olívaolajat, belecsepegtetjük egy fél citrom levét szórunk hozzá egy teáskanálnyi őrölt köményt, majd az egészet megsózzuk, megborsozzuk és összevegyítjük.

Jöhet a saláta lelke, a friss fűszernövény: egy nagy marék mentalevelet finomra vágunk, aztán a rukkola salátát beleöntjük egy nagy tálba, és hozzászórjuk a felaprított, illatos mentát. Ezt aztán jól összekeverjük salátalevelekkel, és már jöhet is a tálalás: az aranyló sült padlizsánszeleteket tányérokra rendezzük, rájuk halmozzuk a mentás rukkola salátát, erre pedig rápötyögtetjük a köményes-joghurtos öntetet. Olajjal megkent, sütőben átmelegített pita szeletekkel az igazi.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice