Receptek / Judit receptjei / 2007. ősz  ::. 

«««
Tárkonyos pulykasaláta
Salátavacsorák
 
Hozzávaló:
25 dkg lilakáposzta. felszeletelve

50 dkg pulykamellfilé
frissen őrölt bors
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 fej lilahagyma, nagyon vékonyra vágva
15 dkg ecetes uborka, apróra felkockázva
2 evőkanál kapribogyó

Az öntethez:
1 dl tejszín
Fél púpos evőkanál morzsolt tárkony
0,5 dl majonéz
1 evőkanál tárkonyos ecet
1 csapott evőkanál mustár
Fél evőkanál méz
só és frissen őrölt bors



Az öntettel indítunk: a tejszínt a morzsolt tárkonnyal összelangyosítunk egy kisebb fazékban: ezzel előcsalogatjuk a tárkony ízét. Ha a tárkonyos tejszín kihűlt, belekanalazunk egy kevés, lehetőleg tárkonyízű borecetet, adunk hozzá egy kanál mézet, aztán nagyjából ugyanennyi mustár következik. Ha ez is a tálkában van, jöhet egy kevés majonéz, végül pedig megsózzuk-megborsozzuk, és kézi habverővel összevegyítjük az öntetet.

Az előzőleg besózott, majd átöblített lilakáposztából papírtörlő segítségével kinyomogatjuk a sós nedvességet és ha már száraz, a káposztát belerázzuk egy nagy salátás tálba, és hozzákeverjük a lilahagyma-karikákat.

Utána a tálba szórjuk a felkockázott ecetes uborkát, adunk hozzá egy kevés kapribogyót, meg egy adag csíkokra vágott, olaj és vaj keverékén pirosra sütött pulykamellet.

Végül a tárkonyos öntettel meglocsoljuk a salátát, és miután összekevertük, azonnal tálalhatunk. Finom hozzá a friss, vajas pirítós.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice