Receptek / Judit receptjei / 2007. ősz  ::. 

«««
Sárgarépás muffin
Együtt a konyhában
 

Hozzávaló:
15 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
Fél kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 kávéskanál őrölt fahéj
Fél kávéskanál őrölt gyömbér
10 dkg puha vaj
5 dkg cukor
10 dkg barna cukor
1 tojás
1 tojássárgája
1 evőkanál méz
19 dkg natúr sárgarépapüré

A mázhoz:
12,5 dkg tejszínes sajtkrém
1 dl tejszín

A tetejére:
5 dkg darált dió

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) és kivajazzuk, kilisztezzük a minimuffon-forma horpadásait.

A tésztához a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, az őrölt fahéjat és az őrölt gyömbért összekeverjük egy közepes méretű tálban, és magunk mellé készítjük. Ezután egy nagyobb tálban a puha vajat és a kétféle cukrot robotgéppel 1-2 perc alatt összehabosítjuk, majd lassú fokozatra kapcsolt géppel beledolgozzuk a lisztes keveréket. Jó kis morzsalékos tésztát kapunk, de semmi baj: hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, aztán jöhet bele a méz és a sütőtökpüré, és miután még egy kicsit járattuk a gépet, a végén összeáll a tésztánk.

A kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és a muffinokat 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, hagyjuk őket kihűlni.

Amíg sül a muffin, elkészítjük a mázat. Egy keverőtálban öszekeverjük a tejszínes krémsajtot és a tejszínt.

Mikor a muffinok kihűltek, villára szúrjuk, és a tetejüket belemártjuk a tejszínes keverékbe, majd meghempergetjük őket a darált dióban.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice