Receptek / Judit receptjei / 2008. tavasz  ::. 

«««
Zöldsaláta marinált koktélrákkal
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
20 dkg mirelit koktélrák
1 zacskó Ínyenc saláta mix
1 dl fehér bor
késhegynyi fahéj
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt rozmaring
1 kásvéskanál őrölt pirospaprika
olívaolaj
só, bors
2 dl víz
1 teáskanál fehérborecet


A rákot kiolvasztjuk, majd alaposan lecsepegtetjük.
Egy kis serpenyőben felforraljuk a víz, az ecet és a fűszerek keverékét, aztán ha már erőteljesen forr, ráöntjük a rákra és lefedve félre tesszük. Kb. 15 percig így hagyjuk állni.
Ezalatt haladunk tovább. Kimagozzuk, aztán apró kockákra vágjuk a körtét, majd ezt is félre tesszük.
Mikor a rák puhulási ideje lejárt, leszűrjük úgy, hogy a főzőlevét egy serpenyőbe öntjük. Ebből készül majd a saláta öntete. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, és az ízes főzőlevet beforraljuk az ecettel és némi frissen őrölt borssal.
Amikor az öntet is elkészült, összeállítjuk a salátát; az ínyenc saláta leveleket egy nagy keverőtálba tesszük, hozzá szórjuk a megfőtt rákokat és az apróra vágott körtét, majd az egészet meglocsoljuk a mártással és egy alapos keverés után már tálalhatunk is.



«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice