Receptek / Judit receptjei / 2008. tavasz  ::. 

«««
Bulocski
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló:
4 szikkadt zsemle
2-3 dl hideg tej

A túrós töltelékhez:
10 dkg magozott aszalt szilva
1 kávéskanál őrölt fahéj
4-5 szem szegfűszeg
10 dkg porcukor
3 evőkanál tejföl
1 tojás
25 dkg tehéntúró
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
1 citrom reszelt héja
1 púpos evőkanál búzadara
1 kávéskanál fahéj

a tetejére és a tepsi kikenéséhez 5-5 dkg vaj

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat).

A zsemlékről levágjuk a tetejüket, mintha kalapok lennének, majd kivájjuk a belüket (a továbbiakban nem lesz szükségünk a zsemlebélre).
Az üres zsemléket pár pillanatra megáztatjuk a hideg tejben, majd lecsöpögtetjük, és beletesszük őket egymás mellé egy közepes méretű kivajazott tepsibe. A zsemle-kalapokat magunk mellé készítjük.

A töltelékhez az aszalt szilvát felforraljuk annyi fahéjas-szegfűszeges vízben, amennyi ellepi, aztán lehúzzuk a tűzről. Ha már puha, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és apróra vágjuk.

A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjékből robotgéppel habot verünk. Ezután a porcukrot, a tojássárgájákat, a tejfölt, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a reszelt citromhéjat ugyancsak robotgéppel összekeverjük, és ha már sima lett a keverék, eldolgozzuk benne a tehéntúrót és a búzadarát és az apróra vágott szilvát is. Végül fakanállal hozzáforgatjuk a tojáshabot, és a tölteléket elosztjuk a zsemlékben.

A megtöltött zsemléket először kalap nélkül sütjük 10 percig, majd ez idő leteltével ráhelyezzük mindegyikre a kalapját, rámorzsoljuk a tetejükre a vaj kockákat, majd így is kapnak további 10 percet a sütőben.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice