Receptek / Judit receptjei / 2008. tavasz  ::. 

«««
Hideg tésztasaláta eperrel és spárgával
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
Fél csomag szélesmetélt
1 köteg zöldspárga
5-6 nagyobb eper szem
1 dl olívaolaj
¼ dl balzsamecet
1 grapefruit leve
só és frissen őrölt bors


Első lépésként kifőzzük a tésztát enyhén sós, lobogva forró vízben. Amíg a tészta puhul, a zöldspárgát szintén lobogva forró vízbe mártjuk, de csak 1-2 perc erejéig, utána leszűrjük és egyből le is hűtjük hideg vízben.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és vékony gerezdekre vagy szeletekre vágjuk.
Egy tálkában az öntet hozzávalóit, azaz az olajat, a balzsamecetet, kevés sót és frissen őrölt borsot, valamint a grapefruit-levet alaposan összekeverjük.
Miután ezzel is elkészültünk, az időközben megfőtt tésztát leszűrjük, majd egy nagy keverőtálba öntjük. Jöhet rá a puha spárga, a pirosló eper, végül az öntet. Az egészet alaposan összekeverjük, majd hűlni hagyjuk.
Fél vagy akár egy óra alatt a saláta tökéletesen kihűl és az ízei remekül összeérnek. Tállalhatunk is.

Jó étvágyat!

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice