Receptek / Judit receptjei / 2008. tavasz  ::. 

«««
Bruschetta csicseriborsó-pürével és rukkolával
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
1 db baguette
1 doboz csicseriborsó-konzerv
kb. 2 dl olívaolaj
2 evőkanál tahini
1 evőkanál szezámolaj
1 zöldcitrom leve
1 zacskó rukkola
só és frissen őrölt bors


Először az alapokat készítjük el: a vékonyra felvágott bagett-szeleteket megkenjük olívaolajjal, és forró sütőben aranybarnára pirítjuk.

Amíg barnulgatnak, egyetlen turmixgép-mosogatás árán előállítjuk a krémet is. Ehhez a lecsöpögtetett csicseriborsóhoz öntjük az olívaolajat és hozzáadjuk az evőkanálnyi tahinit is. Egy kevés pirított szezámolajat is csorgatunk még hozzá, ízesítésül. Hogy a pép teltségét oldjuk, óvatosan hozzányomjuk egy fél zöldcitrom levét is. Már csak egy gerezd szétnyomott fokhagyma kerül bele, és az egészből krémes-lágy képet turmixolunk. Véső ízesítésként , kóstolás után sózzuk-borsozzuk, és már meg is vagyunk.

Összeállítjuk a bruschettákat. Az aranybarnára pirult bagett-szeletekre rákanalazunk egy jó adagnyit a csicseriborsós krémből, és elhelyezünk rajtuk néhány rukkola-levelet.

Jó étvágyat!


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice