Receptek / Judit receptjei / 2008. tavasz  ::. 

«««
30 perces rozskenyér
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló:
20 dkg rozsliszt
15 dkg finomliszt
2 evőkanál natúr tökmag, durvára törve
1 csapott teáskanál cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só
1 nagy csipet őrölt kömény
ízlés szerint frissen őrölt bors
5 dkg vaj, folyósra olvasztva és langyosra hűtve
3 dl natúr joghurt


Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és kivajazunk, kilisztezünk egy 11x20 cm nagyságú, kb. 6 cm mély, négyzetes püspökkenyérformát.

Egy nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a durvára tört tökmagot, a cukrot, a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt, aztán ha szeretjük, adunk hozzá kevés frissen őrölt borsot is. Egy mérőkancsóban kézi habverővel összevegyítjük az olvadt vajat és a joghurtot, majd a keveréket átöntjük a lisztes tálba, és a tésztát fakanállal összedolgozzuk. Nem kell túl alaposnak lenni!

A tésztából kézzel bucit formázunk, beletesszük a püspökkenyérformába és 30 perc alatt kenyeret sütünk belőle.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice