Receptek / Judit receptjei / 2008. tavasz  ::. 

«««
Csokis süti
Süssünk valamit!
 
Hozzávaló:
30 dkg margarin
15 dkg étcsokoládé
5 dkg cukrozatlan kakaópor
40 dkg cukor
4 tojás
1 tojássárgája
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
30 dkg finomliszt
10 dkg őrölt mogyoró

A sütőpapír megkenéséhez kevés margarin

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Egy nagy darab sütőpapírt megmargarinozunk és kibélelünk vele egy 30x20 cm-es tepsit úgy, hogy a papír szélei túllógjanak a tepsi peremén.

Az étcsokit apróra tördeljük, beleszórjuk egy nagy keverőtálba, majd hozzáadjuk a margarint és enyhe gőz fölött, kevergetve összeolvasztjuk őket. Ha kész, levesszük, és langyosra hűtjük. Ezalatt a mogyorót egy száraz serpenyőben, mérsékelt tűzön 2-3 perc alatt kevergetve illatosra pirítjuk, és amikor már kihűlt, finomra daráljuk.

A cukrot, a lisztet, a kakaóport és az őrölt mogyorót fakanállal összevegyítjük egy keverőtálban. Ezután az egész tojásokat, a tojássárgáját és a vaníliarúd kikapargatott belsejét kézi habverővel simára keverjük egy mérőkancsóban.

Összeállítjuk a tésztát: a kihűlt, folyékony vajas csokihoz 2-3 részletben, felváltva hozzáadjuk a lisztes-kakaós-mogyorós keveréket és a vaníliás habart tojást, miközben az egészet robotgéppel folyamatosan keverjük. A tészta a végén kifejezetten sűrű lesz.

A tésztát átkanalazzuk a tepsibe és egy evőkanál hátával addig simogatjuk-nyomkodjuk, amíg egyenletes rétegben ki nem tölti a tepsit. Ezután 30 perc alatt megsütjük, és bár ennyi idő után úgy tűnik, a közepe még nyers, ki kell venni, mert készen van. Ha kihűlt, kockákra vágjuk és tálaljuk.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice