Receptek / Judit receptjei / 2008. tavasz  ::. 

«««
Penne kapribogyós marhahúsos mártással
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
Fél zacskó penne
20 dkg marha hús
Fél fej hagyma, apróra vágva
1 pohár tejszín
1 evőkanál méz
2 evőkanál kapribogyó, lecsepegtetve
1 citrom reszelt héja


Először lobogva forró, sós vízben tegyük fel főni a tésztát. Aztán egy nagyobbacska serpenyőben olajat hevítünk, és a csíkokra vágott marha- vagy borjúhúst, amit kaptunk épp - nagy tűzön, roviden, néha megkeverve megpirítjuk rajta. Csak ne süssük túl, hisz pihenésük alatt még tovább is főnek!

A húscsíkokat félretesszük, és a serpenyőben visszamaradt zsiradékra öntjük a felkockázott hagymát. Egy kicsit megfonnyasztjuk, és már jöhet is rá egy pohárnyi sima vagy főzőtejszín.

Egy evőkanálnyi mézzel tesszük izgalmasabbá a leendő ízeket, aztán már jöhet is a kapribogyó. Ezeket tulajdonképpen pontosabb lenne kapribimbónak hívni, merthogy azok igazából. Most következik egy fél, megmosott citrom héja, és ha már eléggé besűrült a mártásunk, akkor ízesítésül só és bors.

Most visszaöntjük a hús-csíkokat, és egy rövid keverés után már a leszűrt tészta is jöhet.
Jó étvágyat!

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice