Hozzávaló:
60 dkg mirelit málna
20 dkg méz
4 dkg zselatin
A formák kikenéséhez kevés semleges ízű olaj
A málnát összepürésítjük, majd átszűrjük, hogy 3 dl magnélküli, friss málnalevet kapjunk.
1 dl málnalét és a zselatint kézi habverővel elkeverjük egy kis edényben, aztán hozzáadjuk a többi málnalevet és a mézet. Ezután a keveréket takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin tökéletesen feloldódik. Vigyázat, nem szabad felforralni!
Kenőecset segítségével vékonyan kiolajozunk néhány szilikonos jégkocka-tartót és elosztjuk benne a mézes-zselatinos málnalevet.
A formákat hűtőbe rakjuk, és ha 2-3 óra múlva megdermedt bennük a málnás keverék, készen vagyunk: a jégkocka-tartókból óvatosan kipottyantjuk a házi gumicukrokat.
|