Receptek / Judit receptjei / 2008. tavasz  ::. 

«««
Cukkinikarikás tészta mandulás pestoval
Salátavacsora
 
Először forró, sós vízben feltesszük a tésztát főni.

Amíg elkészül, minden mással is végezni fogunk. A mandulás öntettel kezdünk.
Ehhez a héjától megfosztott mandulát egy turmixgépbe szórjuk. Felöntjük az olívaolajjal, amely minél jobb minőségű, annál finomabb lesz a végeredmény. Néhánytíz másodperc alatt péppé turmixoljuk, és már jöhet is az ízesítés. Egy nagyobb csokor, gondosan megmosott petrezselymet szabdalunk bele, aztán egy citrom reszelt héja is odakerül, persze csak a sárga, felszíni része. Ne felejtsük el ezt is alaposan letisztítani előtte. Egy újabb gyors turmix-kör, és a szósszal már meg is vagyunk.

Jöhetnek a cukkinikarikák. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és ha már forró, rádobjuk a késsel vagy uborkaszeletelővel vékonyra vágott cukkinit. Sózzuk, és nagy tűzön megpároljuk-pirítjuk.

Közben a megfőtt, leszűrt tésztát egy nagyobb keverőtálba öntjük. Aztán hozzáadjuk az elkészült cukkinikarikákat, végül pedig hozzáöntjük a petrezselymes-mandulás öntetet. A tészta és a zöldség melege épp elég, hogy meglangyosítsa a pestónkat is. Mindezt alaposan összekeverjük, ha tetszik, megszórjuk reszelt sajttal, és már ehetünk is.

Jó étvágyat!
«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice