Receptek / Judit receptjei / 2008. tavasz  ::. 

«««
Spanyol mandulakrémleves
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló:
20 dkg hámozott mandula
4 gerezd fokhagyma
2 dl extra szűz olívaolaj
1-2 kávéskanál fehérborecet
só és őrölt fehér bors

A tálaláshoz 12 jégkocka és 4 kis marék szőlőszem, félbevágva

 


A hámozott mandulát beleszórjuk egy száraz serpenyőbe, mérsékelt lángon kevergetve halvány aranyszínűre pirítjuk, aztán megvárjuk, hogy kihűljön. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk.

A megpirított mandulát és az olívaolajat erős turmixgépben vagy késes betétű robotgépben összeőröljük. Hozzádolgozzuk a zúzott fokhagymát és az ecetet, majd apránként hozzáöntünk 4 dl vizet, miközben az egészet jól összeturmixoljuk.

A mandulalevest megsózzuk-megborsozzuk és 1 napig hűtőben tartjuk, hogy összeérjenek az ízei.

Tálalás előtt, ha túl sűrű lenne, öntünk hozzá kevés vizet. Ezután tányérokba merjük, és mindegyik adagba dobunk néhány jégkockát meg félbevágott szőlőszemeket.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice