Hozzávaló:
50 dkg édeskrumpli
25 dkg kagyló tészta
1 pohár kefír
1 kávéskanál édeskömény
1 kávéskanál friss chili
1 kávésknaál kaukkfű
olívaolaj
balzsamecet
só és frissen őrölt bors
Igaz szénhidrát-bomba következik, diétázók most inkább ne figyeljenek.
Egy nagyobb édeskrumplit
meghámozunk és kockákra vágunk. Nem kell ilyen szépre, csak ha
örömünket leljük benne, hiszen később majd az egészet szétturmixoljuk.
Az édeskrumpli-kockákra annyi vizet öntünk, amennyi egy ujjnyival
ellepi. Puhára főzzük, majd turmixban vagy botmixerrel pürésítjük, de
előtte még adunk hozzá egy pohárnyi kefirt.
Amikor
a mix már sima, visszaöntjük abba a lábosba, ahol az édeskrumlit
főztük. Ízesítjük egy kávéskanálnyi őrölt édesköménnyel, kevés friss,
felkarikázott csilipaprikával, és megint csak egy kávéskanálnyi
kakukkfűvel, és esetleg kevés frissen őrölt borssal. Az egészet
elkeverjük, újra felforraljuk, és ha már lobog, beleöntjük a tésztát,
és roppanósra főzzük. Közben néha nézzünk rá, keverjük meg, hogy le ne
kapjon.
Tálaláskor további
ízesítésül egy kevés extra szűz olívaolajjal, és néhány csepp
kifejezetten jó minőségű, azaz inkább édes mint savanyú balzsamecettel.
Jó étvágyat! |