Hozzávaló:
25 dkg margarin
2-3 csepp színtelen keserűmandula-aroma
10 dkg őrölt mandula
10 dkg finomliszt
25 dkg porcukor
8 tojásfehérje
A tepsi előkészítéséhez: kevés margarin és finomliszt
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 6-os fokozat). A muffintepsi 12 horpadását kimargarinozzuk, kilisztezzük.
A margarint takaréklángon kevergetve megolvasztjuk, majd addig tartjuk még a tűzön, amíg 6-8 perc alatt aranybarna színe nem lesz. Ekkor lehúzzuk, belecsöpögtetjük a keserűmandula aromát, és félrerakjuk.
Az őrölt mandulát, a lisztet és a porcukrot beleszórjuk egy közepes méretű teflonserpenyőbe, jól összekeverjük. Ezután a tojásfehérjéket kézi habverővel enyhén felverjük, majd átöntjük a serpenyőbe, és az egészet takaréklángon kicsit megmelegítjük, miközben folyamatosan keverjük. Nem szabad forralni, elég csak éppen megmelegíteni!
A serpenyőt aztán levesszük a tűzről, és a tojásfehérjés-mandulás-cukros-lisztes keverékhez fakanállal hozzávegyítjük a barnás, illatos, olvadt margarint. Ez nem megy pikk-pakk, de kb. 3 perces erőteljes munkával megoldható.
A tésztát elosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és a süteményeket 18 perc alatt megsütjük.
|