Receptek / Judit receptjei / 2008. tavasz  ::. 

«««
Kapribogyós-tonhalas tészta zöldborsóval
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
20 dkg mirelt zöldborsó
kevés olívaolaj
2 csapott evőkanál lecsepegtetett kapribogyó
1 pohár tejszín
fél citrom reszelt héja
1 csokor petrezselyem, aprítva
1 doboz tonhal konzerv
3 dkg parmezán
só, frissen őrölt bors
25 dkg orsó tészta


 

Lobogva forró sós vízben feltesszük főni a tésztát. Amíg készül, egyetlen serpenyő koszolása árán elkészítjük a mártást.
Először egy evőkanálnyi olajat hevítünk, és ha már meleg, óvatosan rázuttyintjuk a zöldborsót. Ha mireletitet használunk, nem kell előtte felengedni. Egy kis átforgatás után már haladhatunk is tovább.

A zöldborsóhoz szórunk egy nagy evőkanálnyi lemosott és lecsepegtetett kapribogyót, és felöntjük két deciliternyi tejszínnel. Ízesítésül hozzáreszeljük egy alaposan lemosott citrom héját, és egy kisebb csokornyi aprórva vágott petrezselymet is dobunk hozzá. Jön még egy kevés só, és ízlés szerinti mennyiségben frissen őrölt bors. Ha a mártásunk túl sűrű lenne, a tészta főzővizével higítsuk nyugodtan. Néhány percnyi összeforralás után hozzáadjuk a lecsöpögtetett tonhal-darabokat, amelyekkel egy kicsit összemelegítjük friss ízű mártásunkat.

Már jöhet is a megfőtt, leszűrt tészta, és egy rövid összeforralás után néhány parmezán-forgács, amit a legegyszerűbben krumplipucolóval állíthatunk elő.

Jó étvágyat!

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice