Receptek / Judit receptjei / 2008. tavasz  ::. 

«««
Mandarinos vitaminsaláta avokádóval és tonhallal
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
4 db mandarin, kifilézve (a filézés közben kicsöpögött leve felfogva)
2 kisebb avokádó
2 kisebb olajos tonhalkonzerv
olívaolaj
kevés fehérborecet
1 kávéskanál mustár
só, bors
1 zacskó Fitness salátakeverék


Könnyű, nyárias salátát készítünk, amelyhez a tűzhely közelébe sem kell menni.

Először az avokádókat vesszük kezelésbe. Kettévágjuk őket, és eltávolítjuk jókora magjukat. Lehámozzuk-fejtjük vastag bőrüket, és nagyobbacska gerezdekre vágjuk őket. Ebben a szűrőben egy ideje már cseperészik egy tonhal-konzerv. Felfogott olajos levét most felhasználjuk a saláta öntetéhez. Kiegészítjük olivaolajjal, hogy egy decinyi legyen belőle.

Aztán hozzáadjuk a kifilézett mandarincikkek felfogott levét is, és egy kevés borecetet. Ízesítjük egy csipet sóval, néhány tekerésnyi borssal, és esetleg egy kevés mustárral. Aztán az egészet összekeverjük, és nem aggódunk, ha nem lesz tökéletes az emulzió: az ízén ez mit sem változtat.

Egy vegyes zöldsaláta-keveréket bontunk, és jól közvetlenül tálalás előtt jól elkeverjük az elkészített öntettel. Egy nagy tálra púpozzuk, és a főzésen megspórolt időt most nyugodtan a szépészkedésre fordíthatjuk: megszórjuk dúsan a tonhal-falatokkal, elhelyezzük az avokádó-gerezdeket, és végül a mandarin-filéket.

Jó étvágyat!


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice