Receptek / Judit receptjei / 2008. tavasz  ::. 

«««
Póréhagymás-ananászos tészta
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
1 db darabolt ananász-konzerv
3 szál póréhagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
1 dl tejszín
Fél zacskó szélesmetélt
só, bors, szerecsendió, kömény



Először sós, lobogva forró vízben feltesszük főni a tésztát.

Aztán egy nagyobb serpenyőt hevítünk, és kevés, apró kockára vágott kolozsvári szalonnát olvasztunk meg benne. Ha a kockák már megpirultak, hozzáadunk egy konzervnyi, lecsöpögtetett és felkockázott ananászt. Erős tűzön kicsit lepirítjuk a gyümölcsöt, hogy a cukor benne egy kicsit megkaramellizálódjon.

Ekkor hozzáadjuk néhány póréhagyma felkarikázott fehér szárrészét. Talán soknak tűnik ez a mennyiség, de tudjuk: mire a hagyma megpárolódik, jócskán össze is esik.Ha úgy látjuk, hogy kevés a zsiradék, egy kis olivaolajjal pótolhatjuk. Ekkor egy kevés vizet öntünk az egészhez, majd lefedjük, és kb 10 perc alatt, közepes tűzön majdnem készre pároljuk.

Most hozzáöntünk egy decinyi tejszínt, és a rövid összeforralás alatt tovább ízesítjük a mártást. Csipet sóval, néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal, egy kevés frissen reszelt szerecsendióval, és egy késhegyni őrölt köménnyel.

A közben kifőtt és leszűrt tésztát a serpenyőbe zuttyantjuk, elkeverjük a póráhagymás-ananászos mártással, végül megszórjuk egy kevés zöld póréhagyma-gyűrűvel.

Jó étvágyat!


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice