Receptek / Judit receptjei / 2008. tavasz  ::. 

«««
Házi mézes müzli
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló:
50 dkg natúr, vegyes gabonapehely (pl. rozs-, zab-, árpa- és búzapehely)
10 dkg vaj
4 dl méz
1 vaníliarúd
20 dkg pirított, durvára tört mandula
10 dkg aszalt sárgabarack, apróra vágva
10 dkg mazsola



A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). A gabonapelyhet beleöntjük egy száraz tepsibe, kb. 15 perc alatt aranybarnára pirítjuk a meleg sütőben, és eközben kétszer-háromszor átkeverjük.

Elkészítjük a mézes keveréket: a vajat, a mézet és a vaníliarúd kikapargatott belsejét kevergetve összeolvasztjuk mérsékelt tűzön, aztán félretesszük, hogy langyosra hűljön.

A megpirított gabonapelyhet összeforgatjuk a mézes keverékkel.

Sütőpapírt fektetünk 2 nagy tepsibe, és egyenletes vastagságban szétkenjük bennük a mézes pelyhet. Mindkét adagot 15-2o perc alatt sötétbarnára sütjük, és eközben átkeverjük néhányszor.

Összeállítjuk a műzlit: a megsült, kihűlt pehelyhez hozzákeverjük a durvára tört mandulát, az apróra vágott aszalt barackot és a mazsolát. (Ha a megsült pelyhek kicsit összetapadnak a méztől, nyugodtan szét lehet őket kézzel morzsolni.) A kész műzli jól záródó, csatos üvegben hetekig friss marad.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice