Receptek / Judit receptjei / 2008. tavasz  ::. 

«««
Rukkola saláta citromos gombával és szardíniával
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
2 db olajos szardínia-konzerv
30 dkg fehér csiperke
1 evőkanál olaj
1 citrom fele
fél evőkanál cukor
3 gerezd fokhagyma
4-5 evőkanál tahini
1 csokor petrezselyem, aprítva
1 zöldcitrom leve
só, bors
1 zacskó rukkola


Egy nagyobb serpenyőben egy evőkanálnyi olajat hevítünk. Legalább egy, de aki szereti, akár három fokhagymagerezded is szétnyomunk, aztán hozzáadjuk egy fél citrom levét is. Alaposan besózzuk, elkeverjük, majd a serpenyőbe zúdítjuk a felszeletel csiperkét. Erős tűzön, kb 6 perc alatt készre pirítjuk-pároljuk a gombás keveréket.

Elkészítjük az öntetetet. Ehhez egy nagyobb csokor alaposan megmosott petrezselymet felaprítunk. Egy szardíniakonzerv félretett olajos levéhez egy nagy evőkanálnyi szezámmag-pasztát adunk, és hozzácsavarjuk ez zöldcitrom levét is. Most jöhet bele az apróra vágott petrezselyem, és a kiadós keverés után, amikor az öntetünk már lágyan krémes, az ízesítés kevés sóval, és néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal.

Összeállítjuk a salátát. Egy nagyobb zacskónyi rukkola-salátát egy nagy keverőtálba öntünk, majd hozzákanalazzuk az egyhén citromos, fokhagymás pirított gombát. Ráöntjük a szezámos-petrezselymes öntetünket, és elkeverjük az egészet. Ha ezzel is megvagyunk, már csak annyi a dolgunk, hogy a salátát egy nagy tálra szedjük, és ráültessük a félretett szardínia-darabokat.

Jó étvágyat!


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice