Receptek / Judit receptjei / 2008. tavasz  ::. 

«««
Egyszerű citromfagylalt
Süssünk, valamit!
 
Hozzávaló:
3 citrom
10 db szalmonella ellen kezelt tojás sárgája
30 dkg cukor
5 dl hideg tejszín


A citromokat szappanos meleg vízben alaposan megmossuk, utána jól leöblítjük, majd szárazra töröljük. A megmosott citromok közül 2-nek a héját megreszeljük, a reszelt héjat félretesszük, aztán az összes citrom levét kifacsarjuk és átszűrjük.

A tojássárgákat, a cukrot és a reszelt citromhéjat robotgéppel 5-6 perc alatt összehabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a citromlevet. A hideg tejszínből tiszta, száraz habverőkkel lágy habot verünk, és fakanállal óvatosan hozzáforgatjuk a cukros-citromos tojáshabhoz.

A keveréket műanyagdobozba tesszük és 1 éjszaka alatt megfagyasztjuk a mélyhűtőben. Tálalás előtt 20 perccel korábban áttesszük a hűtőbe, majd fagyikanállal gombócokat formálunk belőlük, a gombócokat pedig üvegkelyhekben tálaljuk. Holipni, friss gyümölcs, édes tejszínhab - mind jöhet hozzá, de önmagában is pazar.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice