Receptek / Judit receptjei / 2008. ősz  ::. 

«««
Amerikai salátás szendvics
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
1 nagy marék reszelt sárgarépa
2 nagy marék felcsíkozott vöröskáposzta
2 nagy marék zöldsaláta-keverék
5 dkg mazsola
10 dkg szalonna
1/2 grillcsirke
1 csomag magos szeletelt kenyér
sós, mogyoróvaj

Az öntet hozzávalói:
2 dl majonéz
2 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál méz
15 dkg szétmorzsolt márványsajt


Első lépésként egy nagy tálba szórom a reszelt répát, a képosztát, a zöldsaláta-keveréket, valamint a vízben felfőzött, leszűrt mazsolát.

A szalonnát apróra kockázom, majd olajon pörcösre pirítom, végül konyhai papírtörlőn leitatom róla a fölösleges zsiradékot.

A fél grillcsirkét falatnyi darabokra tépkedem.

Ezután összeállítom az öntetet. Ehhez egy közepes tálba öntöm a majonézt, a vörösborecetet, a mézet és a szétmorzsolt márványsajtot. Az egészet alaposan összekeverem és ha kell, tejszínnel hígítom.

A salátát összeforgatom az öntettel és már tálalok is.

Magam elé teszek 2 szelet magos kenyeret. Megkenem mogyoróvajjal minkét szelet felfelé néző oldalát, majd az egyikre rápúpozok 1-2 evőkanál saláta-keveréket, majd teszek a salátára a csirke húsból és a szalonnapörcökből is, majd a szendvics kap egy újabb saláta réteget, végül az üres kenyérszelettel lezárom a szendvicset.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice