Receptek / Judit receptjei / 2008. ősz  ::. 

«««
Csirkés saláta epres-mustáros öntettel
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
1 db bőrös, csontos csirkemell
2 evőkanál libazsír
2 gerezd fokhagyma
3-4 firss kakukkfűág
só és frissen őrölt bors
2 evőkanál balzsamecet
20 dkg mirelit eper
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál dijoni mustár
1 zacskó zöldsaláta-keverék
2-3 evőkanál olívaolaj
1 csokor újhagyma

A tálaláshoz:
4-5 ág friss kakukkfű
5 dkg pirított dió
néhány szem, egészben hagyott, felolvasztott mirelit eper



Először is megsütjük a kakukkfüves-fokhagymás csirkét. Ehhez a csirkemellet hosszában félbevágjuk, sózzuk-borsozzuk, és mindkét oldalukon jól megpirítunk a mell darabokat a libazsíron egy olyan edényben, amelyet később a sütőben is használhatunk. Ezután levesszük az edényt a tűzről, a csirke köré öntünk 1 kis pohár vizet, hozzádobjuk a félbevágott fokhagyma gerezdeket és a friss kakukkfűágakat is. Az edényt lefedjük, és a csirkét 200 fokon 30 perc alatt omlósra sütjük.

A megsült, ízes csirkét vágódeszkára emeljük, alufóliával lefedjük, és a serpenyőből óvatosan kiöntjük a pecsenyelevet úgy, hogy a serpenyőben a lesült húspörkök benne maradjanak. A pecsenyelevet félretesszük.


A serpenyőt nagy lángra tesszük, és beleöntjük a balzsamecetetet, és addig kevergetjük, míg fel nem oldódnak az ecetben a letapadt húspörkök. Ezután beleöntjük az előzőleg szétturmixolt, felolvasztott, mélyhűtött epret, és az ecetes eperpépet 1-2 percig főzzük. Ha kész, átszűrjük.


Elkészítjük a mártást. Az átszűrt eperpéphez hozzákeverjük a majonézt, a dijoni mustárt, valamint annyi pecsenylevet, hogy kb. 2 dl, könnyen csurgós mártást kapjunk.


Tálaláskor a zöldsaláta-keveréket összeforgatjuk az olívaolajjal és az apróra vágott újhagymával, majd elosztjuk a tányéron. A csirke bőrét leszedjük, húsát apró falatokra vágjuk, és rászórjuk a saláta-ágyakra. A saláta-leveleket és a csirkehúst megöntözzük a mártással. Végül az ételt megszórjuk apróra vágott kakukkfűvel és pirított, durvára tört dióval, és néhány szem mélyhűtött, felolvasztott, egészben hagyott eperrel feldíszítjük.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice