Receptek / Judit receptjei / 2008. ősz  ::. 

«««
Csokis-mandulás keksz
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló:
10 dkg puha vaj
12,5 dkg liszt
½ kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg cukor
pár csepp keserűmandula aroma
1 tojás
5 dkg pirított, durvára tört mandula
10 dkg tejcsokoládé

A mázhoz:
15 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj



A késes betétű robotgépben összedolgozzuk a puha vajaat, a lisztet, al szódabikarbónát, a cukrot és a pár csepp keserűmandula aromát. Ekkor hozzáadjuk a tojást, és azt is alaposan eldolgozzuk a géppel, aztán a tésztát áttesszük egy nagy keverőtálba, és fakanállal hozzákeverjük a pirított, tört mandulát és az apróra vágott tejcsokit is.

A kész tésztából 2 sütőpapíros tepsire egymástól kb. 4-5 cm távolságra 1-1 teáskanálnyi tésztából gyúrt gombócot teszünk, majd mindegyik gombócot az ujjainkkal óvatosan lelapítjuk, és 175 fokon 10-12 perc alatt megsütjük, egyik tepsi adagot a másik után.

 

Ha kihűltek, mindegyiket olvasztott csokiba mártjuk, de csak félig, majd rácsra téve betesszük a hűtőbe, hogy a csokimáz rájuk dermedjen.

Kb. 30 db lesz

 

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice