Hozzávaló:
20 dkg tészta
15 dkg mirelit zöldborsó
15 dkg szeletelt mortadella
16 dkg aszalt paradicsom
5 dkg frissen reszelt parmezán
1 csokor firss bazsalikom
1 gerezd, zúzott fokhagyma
só, bors
Első lépésként kifőzzük a tésztát, gőz fölött megpároljuk a zöldborsót, majd amíg a tészta és a borsó puhul, falatokra tépkedjük a mortadella szeleteket, kisebb darabokra vágjuk az aszalt paradicsomokat és felaprítjuk a friss bazsalikom nagy részét.
Ha mindennel kész vagyunk, és sem a tészta, sem a borsó nem forró már, összeállítjuk a tésztasalátát.
Ez szintén nem ördöngősség, hiszen minden belepakolunk egy nagy keverőtálba egymás után; a leszűrt tésztát, a széttépkedett mortedlellát, a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomot olajával együtt, a zúzott fokhagymát, az apírtott bazsalikomot, a megpárolt zöldborsót, és a reszelt parmezánt, majd mindezt alaposan összeforgatjuk a nagy tálban. Az egészet sózzuk-borsozzuk, végül megszóljuk az apróra vágott, friss bazsalikommal.
|