Receptek / Judit receptjei / 2008. ősz  ::. 

«««
Spanyol desszert
Süssünk valamit!
 
Hozzávaló:
1 db kész piskóta
1 zacskó sáfrány
2 evőkanál forró víz
25 dkg mascarpone
1 tubus sűrített tej
2 dl tejszín
Kb. 2 dl édes sherry
48 dekás őszibarack konzerv
10 dkg pirított, durvára tört mandula


Az étel összeállítása a sáfrányos krém elkészítésével kezdődik. Első lépésként a sáfrányt beáztatjuk pár percre a forró vízbe. Mialatt a sáfrány alaposan kiereszti a zamatát és a színét, habot verünk a hideg tejszínből, majd hozzákeverjük a mascarponét és a sűrített tejet. Végül hozzáöntjük a kiáztatott sáfrányt is.

A krém elkészítése után kicsi, kb. 1,5x1,5 centis kockákra vágjuk a piskótát, és a barack befőttet, szintén apróra daraboljuk.

Jöhet a rétegezés. A piskóta kockák harmadát egyenletes rétegben egy nagy tál aljába szórjuk, aztán a piskóta rétegen ellötyögtetünk 4-5 evőkanál édes sherryt, majd a kótyagos kockákat megkenjük a sáfrányos krém harmadával, utolsó hozzávalóként pedig a lecsöpögtetett, apróra vágott barack fele következik.
Második és harmadik körben ugyan így járunk el, csak a rétegezés végét a sáfrányos krémmel zárjuk. Legutolsó lépésként megszórjuk az egészet alaposan a durvára tört mandulával.

Ha készen vagyunk, a tálat pár órára hűtőbe tesszük.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice