Receptek / Judit receptjei / 2008. ősz  ::. 

«««
Spenótos tojás
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló:
75 dkg mélyhűtőtt, felengedett, leveles spenót (pl. Bonduelle)
5 dl + 6 evőkanál tejszín
3 gerezd fokhagyma
15 dkg parmezán vagy parmezán jellegű sajt
1-2 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
só és frissen őrölt bors
4 tojás

a tepsi előkészítéséhez kevés vaj


A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és kivajazunk egy 20x30 cm-es kerámia sütőtálat.

A felengedett, leveles spenótot alaposan kinyomkodjuk, és 5 dl tejszínnel együtt beletesszük egy közepes méretű, de magas peremű lábosba. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, és a spenóthoz adjuk. Utána hozzáreszeljük a parmezánt, picit megsózzuk, erőteljesen megborsozzuk, és megízesítjük frissen reszelt szerecsendióval. A spenótot mérsékelt lángon 10 percig kevergetve főzzük, majd megkóstoljuk, érezni-e benne lágyan a szerecsendiót. Ha nem, akkor szórunk még hozzá.

A spenótos keveréket egyenletes rétegben belesimítjuk a tepsibe, és egy evőkanállal 4 mélyedést készítünk benne: idekerülnek majd a tojások. Ezután a tojásokat sorra feltörjük, óvatosan belepottyanjuk a mélyedésekbe, mindegyiket megsózzuk-megborsozzuk, és rájuk csurgatunk 1-1 evőkanál tejszínt.

A spenótos tojást 10-12 perc alatt megsütjük a sütőben.

4 könnyű adag lesz belőle.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice