Receptek / Judit receptjei / 2008. ősz  ::. 

«««
Koreai wokos hús
Gyorsan, valami finomat!
 
Hozzávaló:
60 dkg pulykacomb
4 evőkanál cukor
20 dkg rizstészta
4 evőkanál szezámmag
40 dkg sárgarépa
4 evőkanál pirított szezámolaj

A páchoz:
1 csokor újhagyma
4 gerezd fokhagyma
2 piros, friss chilipaprika
10 dkg friss gyömbér
1½ dl szójaszósz
1 dl olaj

a sütéshez ½ dl olaj


A pulykacombot ujjnyi csíkokra vágjuk, és egy 20x30 cm-es, 5 cm magas műanyagdobozban összekeverjük a cukorral.

A páchoz az újhagyma fehér szárát felkarikázzuk; a megpucolt fokhagymát összezúzzuk; a chilipaprikát kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük; a gyömbért meghámozzuk, feldaraboljuk, és mintha petrezselyemmel lenne dolgunk, apróra vágjuk. Ezeket mind hozzákeverjük a pulykacsíkokhoz a szójaszósszal és az olajjal együtt, és a bepácolt húst 25 percre félretesszük.

Ezalatt haladunk tovább. A rizstésztát nyakon öntjük lobogó forró vízzel, és alufóliával lefedve 20 percre magára hagyjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és a reszelő nagy lyukú oldalán megreszeljük. A szezámmagot egy kis, száraz serpenyőben pár perc alatt kevergetve aranybarnára pirítjuk.

A hússütéshez az olajat nagy lángon megforrósítjuk a wokban. Közben a húscsíkokat kihalásszuk a pácból. A húscsíkokat elosztjuk 2 adagra, és hátra lépve a serpenyőtől adagonként 5-5 perc alatt keverve-rázogatva megsütjük a wokban a forró olajon. Ha készen vannak, párat félbevágunk, és ellenőrizzük, rendesen átsültek-e.

Az összes megsütött húst visszarakjuk a wokba, hozzáöntjük a pácot és a szezámolajat, aztán az egészet nagy lángon 3-4 percig kevergetve forraljuk. Ezután a megpuhult rizstésztát leszűrjük, majd a sárgarépával együtt beletesszük a wokba, és az ételt 2 perc alatt nagy lángon összefőzzük.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice